Încercaţi şi voi

vineri, 22 mai 2009

Supă cu găluşte de griş


Ingrediente:

Supă de carne de vacă sau de pasăre.
Gă l u ş t e : 2 ouă, ½ linguriţă unt (în lipsă, untură), 5-6 linguri griş, sare.

Mod de preparare:


Se freacă spumă untul cu ouăle. Se adaugă grişul puţin câte puţin (ploaie) amestecînd mereu cu lingura. Se obţine o pastă care trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase. Se adaugă sare. După ce supa a fost strecurată într-o cratiţă curată, se pune pe foc. La primul clocot, se ia cu o linguriţă înmuiată în unt din
pasta de griş şi se dă drumul în supă care trebuie să fiarbă încet. După ce s-a pus toată pasta în felul arătat mai sus, se coperă cratiţa lăsînd să fiarbă încet zece minute. Se ia capacul şi se întorc găluştele uşor. Se acoperă din nou şi se mai lasă să fiarbă zece minute. Se scot din cratiţă cu lingura de spumă, se aşază în castronul de servit încet ca să nu se sfărâme şi se toarnă supa peste ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu