Încercaţi şi voi

duminică, 24 mai 2009

Borş de fasole boabe


Ingrediente:

3 l apă, 250 g fasole boabe, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, ½ linguriţă făină, 2 linguri ulei, borş (după gust), pătrunjel şi mărar verde, sare.

Mod de preparare:

Se alege, se spală, şi se moaie fasolea de cu seară în apă călduţă. Se pune la fiert şi după ce a dat 2-3 clocote, se schimbă apa şi se pune din nou la fiert cu apă călduţă. Se repetă această operaţie de trei ori.
În ultima apă se adaugă în afară de fasole, ceapa, morcovul, pătrunjelul şi sarea. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă până când se moaie fasolea. Se scoate zarzavatul şi se adaugă un rântaş făcut din făină şi ulei, borşul fiert (cantitatea după gust) şi verdeaţa tocată. Se lasă să mai dea două clocote.


www.anyrynasuk.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu