Încercaţi şi voi

duminică, 24 mai 2009

Ciorbă de salată


Ingrediente:

2 l apă, 2 salate cu miez tare, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 ceapă mare, 1 căţel usturoi (facultativ), 1 lingură făină, 2 gălbenuşuri, 2 linguri smântână, 2-3 linguri oţet, pătrunjel tocat, sare.
Omletă din: 150 g slănină afumată, 4 ouă, 2 linguri lapte, sare.

Mod de preparare:

Morcovul, pătrunjelul, ceapa şi usturoiul se taie fin şi se pun la fiert cu apă ½ oră; se strecoară, aruncându-se zarzavatul. Între timp se freacă gălbenuşurile cu făina, smântâna, sarea şi oţetul, apoi se adaugă cîte puţin din zeama de zarzavat strecurată amestecînd cu lingura fără întrerupere până când se termină toată zeama. Se pune la foc şi se adaugă salata, spălată bine şi tăiată bucăţi mari; se lasă să dea un singur clocot.
Se taie slănina bucăţi, se prăjeşte în tigaie şi se toarnă peste ouăle bătute cu lapte şi puţină sare. Omleta obţinută se taie fâşii ca tăiţeii mari, se pune în castron, iar peste ea se toarnă ciorba fierbinte. Se adaugă pătrunjelul tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu