Încercaţi şi voi

luni, 25 mai 2009

Borş de miel


Ingrediente:

750 g carne de miel, 2 l apă, 1 l borş, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 1 lingură orez, 1 linguriţă leuştean tocat, 1 ou, sare.

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, morcovul, ţelina, ceapa şi pătrunjelul tăiat în patru. Se lasă să fiarbă încet, acoperit, până când este gata carnea. Se scot bucăţile de carne, se pun într-o oală curată, se scoate zarzavatul, iar zeama se strecoară şi se pune peste bucăţile de carne. Se adaugă orezul spălat, borşul şi se lasă să fiarbă până cînd orezul creşte. Se
adaugă leuşteanul tocat şi înainte de a servi se drege în castron cu un ou bătut.
Se drege cu un ou bătut sau cu câteva linguri de smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu