Încercaţi şi voi

vineri, 22 mai 2009

Ciuperci pe friganele

Ingrediente:

1 kg ciuperci, 1 ou, 1 lingură mărar tocat, 2 linguri unt, sare.
F r i g a n e l e : 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare, ½ linguriţă zahăr.

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt.
Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu mărarul şi sarea. Când ciupercile sînt prăjite, se ia cratiţa de la foc şi se toarnă peste ciuperci un ou bătut spumă cu furculiţă şi se amestecă.
Se pregătesc friganelele şi peste ele se aşterne un strat gros de ciuperci, netezit bine cu cuţitul. Se aşază friganelele astfel pregătite într–o tavă şi se dau la cuptor
pentru 10 min. Se servesc fierbinţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu