Încercaţi şi voi

vineri, 5 iunie 2009

Tocană de carne


Ingrediente:

1,250 kg carne, 1 lingură untură, 4 cepe mijlocii, 5 roşii sau 1 lingură bulion, 1 praf de
făină, sare, piper.

Mod de preparare:

Se alege came de la piept, mai grasă, sau came de pe coaste. Se taie carnea în bucăţi
potrivite şi se prăjeşte cu o lingură de untură. Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri. Se lasă până se prăjesc. Se pune puţină apă, se acoperă şi se fierb înăbuşit, adăugând din când în când câte o lingură de apă fierbinte, până ce carnea este frăgezită. Se adaugă o lingură de bulion de roşii sau roşii curăţate de coji şi de seminţe, sare, piper şi un praf de făină. Se acoperă şi se lasă să scadă la cuptor. Se serveşte cu mămăligă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu