Încercaţi şi voi

vineri, 22 mai 2009

Pateu de ficat cu ciuperci


Ingrediente:

500 g ficat de viţel, 500 g ciuperci, 2 cepe, 300 g unt, sare, piper, 1 ou măsline (gogoşari), pătrunjel.


Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de unt, cepele tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari, şi două linguri de apă. Se acoperă şi se pune să fiarbă încet şi acoperit, scuturînd cratiţa din timp în timp. Când nu mai rămâne apă, se ia de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă totul prin maşina de tocat. Se pune untul într–un castron şi se freacă bine adăugând ficatul şi ciupercile tocate. Se freacă până se obţine o pastă untoasă, se sărează, se piperează şi se pune pe o farfurie, netezind cu un cuţit. Se garniseşte cu felii de ou fiert pe gălbenuşul cărora se aşază o floricică făcută din măslină sau gogoşar, şi o frunzuliţă de pătrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu