Încercaţi şi voi

vineri, 22 mai 2009

Supă de roşii


Ingrediente:

1,5 l apă, 1 kg roşii, 1 morcov mare, 1 pătrunjel mare, 1 ceapă, 2 ardei graşi, 1 lingură mărar, pătrunjel şi leuştean tocat, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă făină, 2 linguri ulei, 2 linguri orez, sare.

Mod de preparare:

Se spală roşiile, se rup şi se pun la fiert cu 0,5 l apă. Când roşiile s-au înmuiat se strecoară prin sită. Se dă pe răzătoarea de zarzavat morcovul, pătrunjelul şi ceapa şi se pun la fiert cu 1 l apă, pînă ce tot zarzavatul se înmoaie. Apoi se strecoară şi la zeama de zarzavat se adaugă zeama de roşii, orezul, ardeii graşi tăiaţi în patru, sarea şi zahărul, lăsând să fiarbă pînă cînd orezul este pe jumătate fiert. Se adaugă făina prăjită cu uleiul şi se lasă să mai fiarbă până când orezul este bine fiert. Se adaugă mărarul, părunjelul şi leuşteanul tocat.
Această supă este foarte gustoasă şi rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu