Încercaţi şi voi

vineri, 22 mai 2009

Pateu de ficat de pasăre


Ingrediente:

1 ficat de gâscă sau 2–3 ficaţi de găină, 2 cepe (după plac),150 g unt, gogoşari, castraveţi acri, 1 ou.

Mod de preparare:


Se taie cepele în patru, se aşază într–o cratiţă mică împreună cu o lingură de unt, ficatul şi cîteva linguri de apă. Vasul acoperit se lasă să fiarbă pînă cînd scade toata apa. Se lasă să se răcească, apoi ficatul fiert şi ceapa se dau prin maşina
de tocat, se aşază într–un castron şi se freacă cu restul de unt până ce devine o pastă untoasă, fără zgrunţuri. Se sărează şi se aşază pe o farfurie, netezind cu ajutorul unui cuţit. Se garniseşte cu gogoşari, castraveţi acri şi rotogoale de ou fiert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu