Încercaţi şi voi

luni, 25 mai 2009

Ciorbă rusească (cu carne)


Ingrediente:

3 l apă, 500 g carne grasă de vacă, 500 g roşii, 1 morcov mic, 1 pătrunjel mic, 1 ardei gras, 10 păstăi fasole, 1 ceapă, 1 sfeclă roşie de mărimea unui cartof mare, 1 bucăt varză dulce, mărar şi pătrunjel verde tocat, sare, smântână.

Mod de preparare:

Se pune carnea tăiată bucăţi la fiert pe foc mic. Se spumează până nu se mai ridică altă spumă; se pune sarea şi se lasă să fiarbă încet, acoperit, până cînd carnea este aproape fiartă. Se adaugă sfecla, ceapa, morcovul şi pătrunjelul, totul tăiat ca tăiţeii. După ce a dat cîteva clocote, se pune ardeiul tăiat felii subţiri, fasolea tăiată pătrăţele şi varza tocată. Se lasă să mai dea câteva clocote, apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate bucăţi mici. Se lasă să mai fiarbă acoperit până cînd tot zarzavatul este fiert. Se pune pătrunjelul şi mărarul tocat.
Se serveşte dreasă în farfurii cu câte o lingură de smântână.

Anyry's Blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu