Încercaţi şi voi

vineri, 22 mai 2009

Supă de zarzavat cu smântână


Ingrediente:

3 l apă, 1 morcov mic, 1 pătrunjel mic, 1 mînă de fasole verde, 2 cartofi, 3-4 roşii, 1 linguriţă făină, 1 lingură unt, 1 linguriţă pătrunjel şi mărar tocat, ½ pahar smântână, sare.

Mod de preparare:

Se pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea tăiată bucăţele, cartofii cuburi. După ce dau câteva clocote, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, scuturate de sămânţă, tăiate bucăţi mici şi sarea. Se face un rântaş din făină cu unt şi se adaugă la supă, amestecînd încet. Se pune mărarul şi pătrunjelul tocat şi se lasă să mai fiarbă încet, acoperită, cîteva minute.
Se drege în farfurie cu cîte o lingură de smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu