Încercaţi şi voi

luni, 25 mai 2009

Ciorbă pescărească



Ingrediente:

1,5 l apă, 0,5 l borş, 500 g peşte diferit (lin, somn, ştiucă,calcan etc.), 5-6 bucăţi de crap, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 ceapă mare,sare, un vârf de cuţit piper pisat.

Mod de preparare:

Se taie zarzavatul mărunt şi se fierbe în apă. Cînd este gata se strecoară, se aruncă zarzavatul şi se adaugă peşte diferit, tăiat mărunt; zeama cu bucăţelele de peşte fierte se strecoară în altă oală, iar peştele se trece prin sită,înlăturându-se totodată şi oasele. Se pune oala la foc şi se adaugă bucăţile de crap, sarea şi piperul. După 15-20 min. când peştele este fiert, se adaugă borşul fiert separat şi verdeaţa, lăsând să mai dea două clocote.
Se poate servi caldă sau rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu